Van alles over gaming

Playstation Now : Leuk concept, matig aanbod

Door Titan_Fox op maandag 16 juli 2018 22:06 - Reacties (4)
Categorie: Gaming, Views: 2.568

Hallo iedereen,

omdat ik het wel leuk vind om af en toe een potje te gamen maar geen grote bedragen aan hardware uit wilde geven, leek het mij leuk om Playstation Now uit te proberen op een simpel PC'tje.

Eenmalige aanschaf : Sony Dual Shock 4 controller + Sony USB Bluetooth dongle

Installeren soft- en hardware verliep vlekkeloos in Windows 10.
Playstation Now software controleert of je internetverbinding snel en stabiel genoeg is en of je een controller hebt geïnstalleerd.

Tip : gebruik een ethernetkabel. Zelfs met een WIFI verbinding op 5GHz en een stabiele snelheid van 95 Mbit wilde games niet lekker lopen; blokkerig beeld en haperend geluid. Met een netwerkkabel (waar ik ook die snelheid haal) was dat euvel verholpen. Overigens liep de interface ook niet lekker - vooral de achtergrond duurde lang om op te bouwen.

Games draaien heel aardig, met een minimale vertraging bij de input. Die was het meest te merken bij quick-time-events. Voor de rest had ik er weinig last van.

Het grootste minpunt is het aanbod. Het overgrote deel zijn "indy" titels. Sony adverteert met "honderden games", maar als je daar 6 Sonic titels in gooit en het hele Monkey Island repertoire beschikbaar stelt kom je natuurlijk makkelijk aan dit soort aantallen, ten koste van de variatie. Mogelijk heeft het ook te maken met het gegeven dat je bij dit aanbod niet zo'n last hebt van latency bij invoer. Zo staat er veel van Telltale op (Jurassic Park, The Wolf Among Us) en games als Overlord. Snelle schietspellen als Call of Duty en Battlefield schitteren dan ook in afwezigheid.

Al met al viel het dusdanig tegen dat ik het abonnement na mijn gratis trial week heb opgezegd. Voor mij niet rendabel om daar € 14,99 per maand voor te betalen. De gekochte controller komt wel weer een keer van pas.

Groet,
Ruud