Tele2 Mobiel in hartje Roermond ?

Door Titan_Fox op zondag 20 augustus 2017 11:18 - Reacties (8)
Categorie: Tele2, Views: 2.742

Hallo iedereen !

Vorige week liep na 2 jaar mijn Vodafone Red-3 abonnement af en was ik op zoek naar wat nieuws. Bij dat abonnement "ontving" ik destijds de Samsung Galaxy Note 4, een heerlijk toestel waar ik dagelijks veel plezier aan heb.

Na het fiasco van de Galaxy Note 7 heb ik er goed vertrouwen in dat de Galaxy Note 8 een goede opvolger zal worden van mijn huidige toestel. Echter is deze nog niet op de markt en wilde ik de tijd tot de release overbruggen met een maandelijks opzegbaar SIM-only abonnement bij een andere provider omdat Vodafone nogal aan de prijs is.

Uit het lijstje met providers die maandelijks opzegbare abonnementen aanbieden is Tele2 de enige niet-virtuele provider. Dat wil zeggen dat ze een eigen, nationaal dekkend netwerk hebben. Na online de dekkingsgraad van onze Nederlandse netwerken bekeken te hebben zou ik hier in Roermond geen problemen met het netwerk moeten hebben. Met die overtuiging besloot ik een abonnement bij Tele2 te nemen. Voor € 22,- en een maandelijks opzegbaar abonnement kun je je amper een bult vallen.

Helaas viel het allemaal nogal tegen. Alwaar ik bij Vodafone 3 - 4 balkjes bereik had (voor zover die balkjes representatief zijn ...) schommelt het bij Tele2 rond de 1 - 2 balkjes. Ook heb ik al enkele keren gehad dat het bereik helemaal wegviel en ik geen verbinding meer had met hun netwerk. Een herstart van mijn toestel deed wonderen.

De snelheid van het 4G netwerk is ook nogal wispelturig. Het ene moment haal ik amper 15 Mbit, terwijl ik op andere tijden bijna 130 Mbit haal (op dezelfde locatie). Nu weet ik wel dat Roermond geen metropool is, maar om nou te zeggen dat het 'in the middle of nowhere' ligt vind ik wat ver gaan. Wel kan ik bij Tele2 bellen via VoLTE (HD over 4G), maar heb eigenlijk amper noemenswaardig kwaliteitsverschil bemerkt. Er zijn te veel externe factoren (kwaliteit toestel / netwerk / locatie van ontvangende partij) die roet in het eten kunnen gooien.

Het is maar goed dat ik iedere maand kan opzeggen, want bij providers met een dergelijk matig 4G netwerk ga ik geen lange abonnementen afsluiten.

Voorlopige conclusie over Tele2 Mobiel : prima om enkele maanden mee te overbruggen, maar ook niet meer dan dat. Dan betaal ik liever een paar euro meer bij een telco met een betrouwbaard netwerk.

Volgende: Playstation Now : Leuk concept, matig aanbod 07-'18 Playstation Now : Leuk concept, matig aanbod

Reacties


Door Tweakers user Andros, zondag 20 augustus 2017 11:56

Tja, elk netwerk zal in elke streek weer anders zijn. Witte vlekken bij provider A zijn niet dezelfde witte vlekken bij provider B. Ik ben Tele2 om een andere reden buiten gegooid, ze blokkeerden mijn sim in een Xiaomi Redmi 3 omdat het toestel niet op hun 4G whitelist staat. Dit terwijl het toestel zelfs als ondersteund staat op hun eigen website. Na een paar belletjes en mailtjes kreeg ik dit niemand daar aan hun verstand dat ze een betalende klant zonder reden blokkeren, per direct exit Tele2 uiteraard.

Door Tweakers user cantate, zondag 20 augustus 2017 12:43

Het is per regio sterk verschillend. Ik wil graag onbeperkt bellen en een beetje data, 5GB is voldoende voor mij. Ik woon hier in zaandam en de dekking is beter dan met mijn vorige vodafone of telfort abo en de prijs stukken lager, zelfs met de maandcontracttoeslag.(als ik nu opnieuw zou kiezen dus, niet met historische prijzen) De klantenservice is de afgelopen tijd bij het aanpassen/vernieuwen van het abonnement altijd erg soepel geweest.

Wel bellen ze mij regelmatig om een VOLTE compatible toestel aan te bieden, daar ik alleen 4g internet kan gebruiken met mijn moto G.

Door Tweakers user i-chat, zondag 20 augustus 2017 13:41

cantate schreef op zondag 20 augustus 2017 @ 12:43:
Het is per regio sterk verschillend. Ik wil graag onbeperkt bellen en een beetje data, 5GB is voldoende voor mij. Ik woon hier in zaandam en de dekking is beter dan met mijn vorige vodafone of telfort abo en de prijs stukken lager, zelfs met de maandcontracttoeslag.(als ik nu opnieuw zou kiezen dus, niet met historische prijzen) De klantenservice is de afgelopen tijd bij het aanpassen/vernieuwen van het abonnement altijd erg soepel geweest.

Wel bellen ze mij regelmatig om een VOLTE compatible toestel aan te bieden, daar ik alleen 4g internet kan gebruiken met mijn moto G.
als ze het aanbieden, gewoon doen, wel gratis uiteraard dat staat voor zich.!

Door Tweakers user knakworst, zondag 20 augustus 2017 17:39

Als je gekeken had op 4gmasten.nl had je gezien dat T-Mobile het beste netwerk heeft in Roermond gevolgd door Vodafone. Tele2 volgt achteraan, daar waar T-Mobile circa 14 opstelpunten heeft, heeft Tele2 er 5.

Door Tweakers user ASS-Ware, maandag 21 augustus 2017 15:40

Ik ben momenteel aan het experimenteren met Tele2 en ben vooralsnog zeer tevreden.
Mijn oude Simyo simkaart, met mijn huidige nummer, zit in mijn iPhone 6.
Mijn nieuwe Tele2 simkaart, met een tijdelijk nummer, zit in mijn iPhone 7.
Overal, waar ik kom, zie ik dat ik bij Tele2 soms hetzelfde bereik heb als bij Simyo (KPN netwerk), maar vaak een bolletje meer.
Ik heb inmiddels nummerbehoud aangevraagd, maar voorlopig houd ik het wel op een maandabonnement.

Door Tweakers user Richh, maandag 21 augustus 2017 17:44

Ach ja, zo heeft iedereen z'n eigen ervaring. Ik weet inderdaad vrij zeker dat Tele2 het slechtste netwerk heeft van de 4 :P maar dat maakt het nog niet slecht. Verre van, zelfs.

Mocht je in de omgeving Diever zitten, dan heeft Tele2 veruit het beste netwerk bijvoorbeeld. In mijn eigen omgeving is Tele2 vergelijkbaar met de andere 3 en daarmee schommelt het eveneens rond de 1-2 streepjes en 15mbit. Wat overigens meer dan acceptabel is naar mijn mening, zeker voor de lage prijzen die ze rekenen: 25 euro voor onbeperkt alles.

Tot slot lopen ze voorop met VoLTE. Ik lock mijn toestel op 4G en heb daardoor nooit 'last' van trage calltijden of inkakkende downloadsnelheden. Mijn volledige woon-werktraject is gedekt met 4G, thuis ben ik goed bereikbaar... ik ben meer dan tevreden.

Nee, mijn ervaring is juist het tegenovergestelde. Ik sta er van versteld hoe 'oke' Tele2 nog is ten opzichte van het veel duurdere KPN. Ik krijg nu zoveel meer, voor minder geld...

Door Tweakers user Richh, maandag 21 augustus 2017 17:51

knakworst schreef op zondag 20 augustus 2017 @ 17:39:
Als je gekeken had op 4gmasten.nl had je gezien dat T-Mobile het beste netwerk heeft in Roermond gevolgd door Vodafone. Tele2 volgt achteraan, daar waar T-Mobile circa 14 opstelpunten heeft, heeft Tele2 er 5.
Tegelijkertijd heeft T-Mobile ook 3x zoveel klanten. Als de masten goed verspreid zijn over de stad en T-Mobile deze masten enkel heeft voor capaciteit, dan is dat het probleem ook niet.

Door Tweakers user Rowdy.nl, dinsdag 22 augustus 2017 12:28

Sja, als je gaat besparen op kosten kun je zelden dezelfde kwaliteit houden.. Overigens klopt je statement over virtuele providers niet helemaal; niet alleen Tele2 maar ook Vodafone heeft ook gewoon maandabo's. Overigens snap ik sowieso niet wat het uitmaakt of je een virtuele provider neemt; je kunt zo opsnorren bij welke provider ze zitten.

Lijstje van Tweakers, en alhoewel die niet compleet is en alle voordelen (dubbele data bij vdf als je ziggo hebt) eergeeft is het wel een mooi begin.. ;)
categorie: Sim-only abonnementen

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.